Vaktler

Vaktel (coturnix) er Nordens minste hønsefugl, ca 17cm, altså mindre enn en stær.

Den trives best i tett vegetasjon under trær mellom greiner, blader og i høyt gress.

Her lever den et rolig liv og man ser dem sjelden og nesten aldri i flukt, men hører deres karakteristiske sang mens de smetter rundt.

De små gourmeteggene er en delikatesse; fyldig ,kraftig og fløyelsmyk i smak.

Annexstad Gård legger vi stor vekt på dyrevelferd.. Derfor går våre vaktler fritt rundt i lyse, vakre rom hvor hver fugl har god plass. De går ikke på netting, men i et tilnærmet naturlig miljø med spon og skjellsand som de sparker og bader i. Rundt i rommet finner de steiner og greiner med friske blader de plukker fornøyd på. Vi har dessuten laget små ”gjemmesteder” de kan krype inn i og føle seg trygge. De får et variert kosthold med alle viktige og sunne ingredienser. Hver dag får de dessuten friske grønnsaker og løvetannblader. At de også har Monet og Picasso plakater på veggen får vi ta som et utslag av vår iver etter å skape trivsel. Venner har sagt at i sitt neste liv vil de være vaktel på Annexstad!

 Tilbrede eggene:

Kokte:

2 ½ min = smilende (bløtkokt)

3 min = hardkokt

 Når ferdig kokt, legg i iskaldt vann noen minutter. Kakk så den butte enden av egget (der er det et lite luftrom) mot benken å dra forsiktig av skallet. Del i to.

Forslag til servering:

Dampet asparges, røkt ørret/laks, litt rømme, dill og vaktelegg.

Laksetartar med vaktelegg.

Krepsehale salat. (Bland salat, vend inn litt god pesto. Dryss over krepsehaler og kokte vaktelegg, sitronskiver og dill).

Vaktelrede (legg kokte egg på et rede av salat og karse, server med litt god kaviar og havsalt).

Nydelig sammen med gode oster og skinker.

Som garnityr til alle fisk og viltretter og i supper.

Eller prøv mini-speilegg, posjerte eller friterte egg.

Her kan du se innslaget om vaktlene våre på Norge Rundt:

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/307483/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: